Atenție! Încă o companie de asigurări a dat faliment!

0
484

Din 24 Aprilie 2017, potențialii creditori de asigurare ai Forte Asigurări nu mai pot solicita plata despăgubirilor cuvenite.

Forte Asigurări, societate împotriva căreia ASF a deschis procedura falimentului, avea datorii exigibile de peste 9,68 milioane lei la data de 4 aprilie 2016, în timp ce activele lichide la data de 31 martie 2016 erau de 1,44 milioane lei, aflându-se în imposibilitatea onorării obligațiilor de plată către clienți, se arată în decizia ASF publicată joi în Monitorul Oficial.

Creditorii companiei de asigurări nu vor avea de suferit în urma falimentului. Fondul de Garantare a Asiguraților i-a îndrumat pas cu pas pentru a-și obține banii.

Compania Forte Asigurări va despăgubi fiecare persoană care a depus cereri de plată la FGA. Plata se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor de asigurare al societăţii în faliment.

„Termenul prevăzut de această dispozitie legală, de 90 de zile, se împlineşte în data de 24 aprilie 2017, în cazul societăţii Forte Asigurări. Dispozitia legală prevede şi situaţia în care dreptul de creanţă al creditorului de asigurări s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii judecatoreşti de faliment, respectiv, ulterior datei de 23 ianuarie 2017. În această situaţie, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data naşterii dreptului de creanţă”, menționează FGA, într-un comunicat.

Sursa: Fondul de Garantare a Asiguraților România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.