Registrul Auto Român vrea ca mașinile mai vechi de 12 ani să efectueze ITP-ul anual

0
1227


Directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă, a declarat în exclusivitate pentru Revista Capital că instituția pe care o conduce vizează creșterea frecventei de efectuare a inspecției tehnice periodice (ITP) pentru autoturismele mai vechi de 12 ani.

„Registrul Auto Român intentionează să propună, ca masură de majorare a siguranței rutiere, în actualul context al evoluției parcului auto național, creșterea frecvenței de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an”, a precizat George Dincă pentru sursa citată.

Potrivit oficialului, după eliminarea timbrului de mediu, „reacția pieței auto a fost cea preconizată, anume de creștere importanta a numărului de autovehicule uzate, pentru care deținătorii acestora au solicitat eliberarea de către RAR a documentelor necesare înmatriculării în România”.

Datele RAR arată că prin comparație cu media lunară a anului 2016, când la reprezentanțele instituției se prezentau 34.000 de vehicule, în luna ianuarie 2017 s-a înregistrat o creștere cu aproximativ 12% a numărului de vehicule (38.000 unități), creștere care s-a accentuat în lunile februarie și martie, ajungând la aproximativ 58% (54.000) și respectiv, la aproximativ 80% (61.000).

Analizând structura parcului de autovehicule de ocazie verificat de RAR, în funcție de anul de fabricație, la nivelul primului trimestru al anului 2017, comparativ cu primul trimestru al anului 2016, se constată o creștere a vârstei medii a acestor vehicule de la 8,7 ani în trimestrul I 2016, la 10,5 ani în primul trimestru din 2017.

Sursa: Revista Capital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.